

Stravování a vztah k jídlu u českých adolescentů ve 21. století
1. vydání 2020
978-80-244-5822-9
Psychologie
978-80-244-5822-9
Psychologie
Popis
Změna životního stylu a jídelního prostředí s sebou přinesla zásadní proměnu stravování, řada lidí konzumuje jídlo nejen kvůli hladu a potřebě přežití. Jídlo se často stává copingovou strategií, slouží k vypořádání se s nároky života, děti i dospívající jsou naučeni jídlem řešit nepohodu, kompenzovat negativní pocity a používat jídlo také jako odměnu. Na druhou stranu v současné době existuje nepřeberné množství různých přístupů ke stravování, jídlo je všude dostupné, ale dospívající jsou obklopeni kultem štíhlosti. Proto je pro ně těžké vytvořit si zdravý vztah k jídlu a ke svému tělu, a to obzvláště v období adolescence. Výzkumná studie prezentovaná v této publikaci přináší řadu významných zjištění z celorepublikového šetření v reprezentativním vzorku více než 4000 adolescentů.
Detaily produktu
99999956 ks
- Autor
- Pipová, Helena
- Spoluautor 1
- Dolejš, Martin
- Spoluautor 2
- Suchá, Jaroslav
- Vydavatel
- Vydavatelství Univerzity Palackého
- Jazyk
- čeština
- Typ publikace
- monografie
- Kód
- 102201132
Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:
Vesnice je svět: Proměny společenského klimatu ...
1. vydání 2023 978-80-244-6416-9 Sociologie
Cena
0 Kč